Kinderkleding maten opnemen.

Alle maten worden direct op het lichaam gemeten.
1) Borstwijdte kun je meten met een centimeter op borsthoogte rond het lichaam.
2) Taillewijdte kun je meten met een centimeter ongeveer op navelhoogte rond het lichaam. Doe dit waar de taille het smalst is.
3) Heupwijdte kun je meten met een centimeter ongeveer op heuphoogte rond het lichaam. Doe dit waar de heupen het breedst zijn.

Natuurlijk is ieder kind anders, dus het is mogelijk dat uw kind iets van de tabel afwijkt. Daarnaast is het ook nog eens zo dat sommige merken een andere maatvoering gebruiken. Dit maakt het allemaal niet gemakkelijk om u van concrete informatie te voorzien. Maar met de onderstaande tabellen heeft u in ieder geval enige houvast.

Schoenmaten bepalen

Het is vaak lastig om te zien of de schoenen van je kind nog groot genoeg zijn. Veel kinderen krullen hun tenen op als hun schoenen te klein worden. Dan heb jij niet door dat de schoenen te klein zijn. Twijfel je of een oude schoen nog past? Haal het binnenzooltje er dan even uit en leg dit tegen de voet van je kind. Ook kun je de lengte van de voet opmeten. Meet daarbij de lengte van de hiel tot het puntje van de langste teen.

Bij nieuwe schoenen wordt aangeraden ze 1 centimeter groter te kopen dan de lengte van de voet, zodat je kind er nog in kan groeien. Wil je even passen of schoenen goed zitten, dan kun je dit ook meten met je vinger. Doe de schoen goed open en laat je kind zijn voet zo ver mogelijk naar voren duwen, zonder de tenen te krommen. Past er een vinger achter, dan is de schoen goed, als je je vinger er niet meer achter krijgt kun je beter een maat groter proberen.

Om u te helpen bij het bepalen van de schoenmaat hebben wij hieronder een standaard maattabel weergegeven. 

Meting van de Churiyas / armbanden

De volgende tabel helpt je om de maat van je armband te bepalen. Hiervoor heb je een meetlint of een draad nodig. Breng je duim en pink bij elkaar en meet waar de hand het breedst is, zoals op de afbeelding. Breng dit in een cirkelvorm over op een papier. En meet dan in cm’s de binnenkant van de getekende cirkel, zoals op afbeelding 2 (diameter).

Lengte opmeten voor een armband

Strakke armband: polsomtrek + 1,5 cm
Normale armband: polsomtrek + 2 cm
Losse armband: polsomtrek + 3 cm